Kultura

Cvjetići glazbe: Pobjednik Filip Kresovljak, a titulu Najcvjetić osvojila Nea Galić

10-06-2024 • 13:36
Rva
Druga večer Cvjetića glazbe, jedinog dječjeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj, bila je večer autorskih pjesama.

Druga večer Cvjetića glazbe, jedinog dječjeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj, bila je večer autorskih pjesama. Sve je uvodno pozdravila gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, a nastupe na Trgu bećarca pratila je mnogobrojna publika.

Svoje autorske pjesme izveli su Filip Kresovljak, Lana Čokrlić, David Kresovljak, Borna Erjavac, Lana Knežević, Fabijan Kovačević, Leonarda Kovačević, Nea Galić, Ivan Šarić, Stjepan Cvitić, David Buturac, Marija Marić, Dora Brkić, Tena Prpić i Lana Bobek.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Vesna Pisarović, Ana Baketarić, Jasmin Gašparac i Matija Prša odlučili su kako je najbolji bio Filip Kresovljak, drugo mjesto je osvojio Fabijan Kovačević, a treće prošlogodišnja pobjednica Lana Bobek. Najcvjetićem je proglašena osmogodišnja Nea Galić.

Pobjednik Festivala osvojio je mogućnost snimanja video spota za svoju pjesmu te nastup na Festivalu u Požegi. Najcvjetić je za nagradu dobio uživanje u trodnevnom Ljetnom kampu u Zarilcu. Dok je žiri odlučivao o pobjednicima, posjetitelje na Trgu bećarca zabavljale su Mažoretkinje grada Pleternice, članovi Dječje sekcije KUD-a Orljava i mališani Plesne škole Piccola M.

Foto: TZ Grada Pleternice