Kultura

Đakovački vezovi: Članica Folklornog ansambla Požega Ana Borevac osvojila drugo mjesto

08-07-2024 • 12:16
Rva
Članica Folklornog ansambla Požega Ana Borevac nakon prestižne titule Najgizdavije Šokice festivala Zlatnih žica Slavonije 2022. godine, ponovno se zakitila nagradom i to na 58. Đakovačkim vezovima u izboru za Najbolje nošeno narodno ruho

Članica Folklornog ansambla Požega Ana Borevac nakon prestižne titule Najgizdavije Šokice festivala Zlatnih žica Slavonije 2022. godine, ponovno se zakitila nagradom i to na 58. Đakovačkim vezovima u izboru za Najbolje nošeno narodno ruho, a koji su održani u nedjelju, 7. srpnja 2024. u centralnom parku pored katedrale u Đakovu.

Članice žirija Ljubica Gligorević,Katarina Dimšić te predsjednica žirija Ivana Dević etnologinje i poznavateljice tradicijskog tekstilnog rukotvorstva izabrale su Anu te je njihovim izborom osvojila drugo mjesto u kategoriji Snaša. Nagradu joj je uručio gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

“Ana je bila obučena u svečanu paursku nošnju Požeškoga kraja s posebno uređenim oglavljem. Veliki je ovo uspjeh za našu članicu koja je s ponosom prikazala nošnju i poznavanje ruha svoga kraja.” – poručili su iz Folklornog ansambla Požega. Čestitamo!

Foto: ustupljene fotografije/Folklorni ansambl Požega