Društvo

Cesarići domaćini učiteljima iz Španjolske: “Projektom smo osnažili prijateljstva i kolegijalnost”

19-01-2024 • 11:59
Rva
Nastavnici Juan Navarro Munoz i Jordi Mata Cerisuelo prisustvovali su jednom nastavnom tjednu u požeškoj Osnovnoj školi, prateći nastavu su uspoređivali obrazovne prakse kroz promatranje rada učitelja u razrednoj i predmetnoj nastavi.

Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ Požega ugostila je dva nastavnika iz španjolske škole CEIP Angelina Abad iz Vila Reala. Nastavnici Juan Navarro Munoz i Jordi Mata Cerisuelo prisustvovali su jednom nastavnom tjednu u požeškoj Osnovnoj školi, od 15. do 19. siječnja 2024. godine, prateći nastavu su uspoređivali obrazovne prakse kroz promatranje rada učitelja u razrednoj i predmetnoj nastavi.

Osim promatranja i sudjelovanjem na nastavi, posjetili su Gradsku kuću Grada Požege, Centar za posjetitelje Požeška kuća, Gradsku knjižnicu Požega i Glazbenu školu Požega.

Ovakav način posjeta stranim školama odvija se u sklopu Job Shadowinga kroz projekt španjolske škole koji se naziva „Education for the cities of the future: an ecological and sustainable Europe“. Do sada su nastavnici posjetili škole u Italiji, Belgiji i Portugalu te su se odlučili i promatrati hrvatski obrazovni sustav.

„Kao škola domaćin, naši učitelji pokazali su izrazitu stručnost, susretljivost i nadasve profesionalnost kroz primjere izvrsnog rada. Projektom smo osnažili prijateljstva i kolegijalnost te otvorili vrata novim suradnjama i zajedničkim aktivnostima na međunarodnoj razini.“ – istaknuli su iz Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Požega.