Sport

Bruno Knježević večeras u Italiji boksa za titulu!

10-05-2024 • 10:42
Rva
„Ako uzmemo pojas, pečemo vola u Jakšiću!“, obećao je Bruno

Bruno Knježević (31) večeras se od 21:30 h u talijanskom Livornu bori za boksački pojas WBC Mediterranean u poluteškoj kategoriji, a svoj najveći meč u karijeri najavio je u emisiji „Jutro s Matkom“. Protivnik mu je domaći borac Federico Gassani (40) iz Livorna, s 13 pobjeda iz 16 mečeva. Iskustva ne nedostaje ni Bruni. U profesionalnim vodama je od rujna 2020. godine, a do danas ima 9 pobjeda i dva poraza.

„Federico i ja se borimo za upražnjeno mjesto prvaka Mediterana po WBC do 79,3 kg. Do ovog meča smo došli nenadano, bio je „short notice“, manje od 20 dana prije smo dobili ponudu i prihvatili borbu. Zašto ne, pojas je u igri, mislimo da možemo pobijediti i to je to.

Što se tiče njegovom stila, on je standardan za visoke – drži ruku nisko, ne baca puno udarca, čeka da bi me udario iz kontre. Mi ćemo kontrirati njega, tako da ne dođe u priliku iskoristiti dužinu. Ima slabih točaka i vidim svoju priliku u protunapadu.  Smatram se vrlo iskusnim i znat ću iskoristiti sve prilike koje mi pruži. Nikad ne govorim prije meča da ću pobijediti ili razvali, ali za ovaj meč imam dobar osjećaj i nadam se najboljem ishodu.“, najavio je Knježević.

Bruno je već nekoliko puta bio nadomak velikih mečeva, no to se nije ostvarilo.

„Prije ovog meča bilo je nekoliko ponuda i ugovora. Prvo smo trebali ići u Englesku boriti se protiv mlade engleske nade, no ta je borba otkazana. Odabrali su lošije rangiranog borca kojeg je pobijedio u prvoj rundi. Nakon toga sam trebao ići u Kanadu, potpisan je ugovor, riješene avionske karte, ali se protivnik nažalost ozlijedio.“, rekao je Knježević.

Zahvalio se menadžeru Peteru Colnaru, prošlom treneru Yousefu Hasanu koji vodi Filipa Hrgovića, te aktualnim trenerima Stjepanu Božiću i Luki Pupeku. Na kraju je najavio: „Ako uzmemo pojas, pečemo vola u Jakšiću!“.

Sretno Bruno!

Razgovor poslušajte na nađem Mixcloud kanalu: