Sport

Borac Požega slavio na Europskom kupu u Areni, Đevlanu i Babiću zlato! 

19-02-2024 • 13:30
Rva
Borac je tako zaključio Europski kup kao 49. klub od preko 200 klubova na ljestvici!

Proteklog vikenda u Areni Zagreb održao se ranking turnir Europski kup 2024, s preko 3000 prijava iz 30 zemalja, što ga trenutno čini jednim od najvećih kickboxing natjecanja u Europi i Svijetu. Također, u sklopu toga u petak je održan i “bratski” turnir Zagreb Open 2024, za početničke kategorije. Kickboxing klub Borac Požega nastupio je s deset natjecatelja pod pratnjom trenera Mateja Babića.

“U petak su nastupili prvo Kiril Vujasinović i Cristiano Lončarević u point fight-u, kategoriji Children. Cristiano otvara odličnom pobjedom protiv Mađara, dok ga u polufinalu nažalost zaustavlja iskusniji favorit. Kiril u prvoj borbi pobjeđuje Talijana a u drugom kolu prekidom u 1. rundi pobjeđuje Mađara. Zaustavlja ga međutim Mađar u polufinalu tako da su obojica najmlađih boraca osvojili bronce.” – poručili su iz KBK Borac Požega.

“Uslijedili su nastupi naših kadeta u Kicklight-u, gdje Leon Lončarević odnosi pobjedu diskvalifikacijom protivnika, međutim Leon, Ivan Kraljević i Kristijan Gojković su svi zaustavljeni u polufinalima te osvajaju bronce. Roberto Vala je imao samo finale, odradio je lijepu borbu ali protivnik je ipak bio iskusniji i precizniji, tako da Roberto osvaja srebro. U subotu u polufinalu Full Contacta u ringu nastupio je Robert Romanik u seniorima do 91 kg. U prvoj rundi je odmah protivniku ozlijedio nos, te je cijelu borbu držao visok tempo izmjene udaraca. Nažalost, protivnik je za 2 boda odnio pobjedu, a riječ je o predstavniku Slovačke, inače iskusnom protivniku. Robert je tako osvojio broncu.” – istaknuli su.

U nedjelju su uslijedile borbe Mateja, Ivone i Ivana.

“Matej je imao finale u Full Contactu, seniori do 81 kg, a pobjedu je odnio diskvalifikacijom protivnika, te tako zlatom zaključio svoju karijeru u ringu. Ivona je nastupila u Kicklight-u te u prvom kolu u izuzetno zahtjevnoj borbi pobjeđuje predstavnicu Italije. U finalu biva zaustavljena od dosta iskusnije predstavnice Mađarske te Ivona tako osvaja broncu. Na kraju je nastupio naš glavni adut i slavljenik turnira Ivano Đevlan, u Kicklight-u, apsolutnoj kategoriji starijih kadeta. Prvo kolo pobjeđuje Slovenca prekidom u 2. rundi, dok je u drugom kolu rangiranog predstavnika Bugarske također pobijedio prekidom u 2. rundi. U polufinalu mu predstavnik BiH predaje borbu te u finalu dočekuje predstavnika najjačeg kluba iz Mađarske, kojeg u jako zahtjevnoj i neizvjesnoj borbi pobjeđuje i tako s 4 pobjede osvaja Europski kup, zlato i pehar. Ivano ove godine još nije izgubio borbu, s trenutnim score-om 6:0, a godina je tek počela! Borac je tako zaključio Europski kup kao 49. klub od preko 200 klubova na ljestvici!” – istaknuli su iz KBK Borac Požega.