Scena

Booking.com proglasio Požegu najsrdačnijim gradom u Hrvatskoj za 2024. godinu

20-02-2024 • 14:34
Rva
Booking.com nedavno je objavio dobitnike nagrada Traveller Review Awards, priznanje za dosljedno pružanje gostoprimstva, pri čemu je Požega prepoznata kao najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini.

Booking.com nedavno je objavio dobitnike nagrada Traveller Review Awards, priznanje za dosljedno pružanje gostoprimstva, pri čemu je Požega prepoznata kao najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini. Prate ju Otočac, Slunj, Korenica, Solin, Postira, Betina, Sutivan, Vinkovci i Ploče. Nagrade Traveller Review Awards dodjeljuju se već 12 godina na temelju više od 309 milijuna provjerenih recenzija korisnika.

“Ovo priznanje potvrđuje našu predanost pružanju izvrsnosti u turističkom iskustvu, dodatno potiče naše napore u očuvanju bogate kulturne baštine, raznolike turističke ponude te stvaranju dojmljivog okruženja za posjetitelje, a predstavlja rezultat zajedničkog truda svih dionika turističke industrije u našem gradu. Zahvaljujemo svim posjetiteljima na prepoznavanju ljepote i srdačnosti našega grada, a posebno smo zahvalni pružateljima usluga koji su zapravo zaslužni za ovaj uspjeh. Bez njihovog predanog rada, stručnosti i posvećenosti stvaranju vrhunskog proizvoda i nezaboravnog turističkog iskustva za naše posjetitelje, ovo priznanje ne bi bilo moguće”, izjavila je Mirna Šimunović Svoboda, Direktorica Turističke zajednice Grada Požege.

„Nagrade Traveller Review Awards naš su način javnog priznanja našim partnerima za vrhunske usluge koje nude putnicima. Svima koji su dobili nagradu čestitamo i zahvaljujemo na njihovoj predanosti!”, istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

Najsrdačniji grad u Hrvatskoj u 2024. godini je Požega. Simpatičan gradić nije primjer tipične slavonske ravnice, smjestio se u tzv. Zlatnoj dolini, okružen prekrasnim planinama koje ga čine posebno slikovitim i bajkovitim. Ljubitelje povijesti zanimat će kako je Požega nekada bila rezidencija hrvatsko-ugarskih kraljica, a književnosti da je rodni grad jednog od velikana hrvatskog pjesništva, Dobriše Cesarića. Ovdje se održavaju „Zlatne žice Slavonije“, najveći i najstariji festival tamburaške glazbe u Hrvatskoj. Odsjesti možete u hotelu VILLA MARIA Požega koji se nalazi u centru Požege te sudjeluje u Booking.com-ovom programu Travel Sustainable. Gosti ovdje, osim u gostoprimstvu domaćina, mogu uživati u baru, zajedničkom salonu i vrtu, a u ponudi je i oprema za roštilj. Ovdje se svakodnevno poslužuje kontinentalni doručak, piše Večernji.hr.

Izvor: vecernji.hr Foto: TZ PŽ