Društvo

Apeliraju na maturante da dostojno i mirno proslave završetak školske godine

23-05-2024 • 09:55
Rva
Apeliraju i na roditelje da ne dopuštaju učenicima da tih dana upravljaju vozilima, posebice što u takvim okolnostima postoji povećan rizik od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili prije stjecanja prava na upravljanje.

Tradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „norijada“. Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u petak 24. svibnja 2024. s početkom u 15 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru starog atletskog stadiona, iza zgrade Gimnazije.

S obzirom da će se uz najavljenu lokaciju učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.

Uz to, apeliraju i na roditelje da ne dopuštaju učenicima da tih dana upravljaju vozilima, posebice što u takvim okolnostima postoji povećan rizik od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili prije stjecanja prava na upravljanje.

Upozoravaju ugostitelje i trgovce da u interesu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, a što će policijski službenici također pojačano nadzirati.

Na kraju, apeliraju na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.