Gospodarstvo

Alumni “FTRR” na 8. Festivalu slanine i vina

21-05-2024 • 08:27
Rva
Alumni "FTRR" na 8. Festivalu slanine i vina

Drugu godinu za redom članovi Udruge Alumni „FTRR“ sudjelovali su na Festivalu slanine i vina “Slanvin” u Kaptolu kojeg je organizirala Udruga Požeški čuvari baštine u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Vinokap iz Kaptola i tjednikom Kronika požeško-slavonska uz pokroviteljstvo općine Kaptol i Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Navedena gastro manifestacija je privukla veliki broj posjetitelja te ljubitelja ove mesne suhomesnate delicije koja simbolizira Slavoniju te način i stil života u ovim krajevima. Organizator je osigurano meso, štap i vatru za pečenje dok su se natjecatelji trudili napraviti što ljepšu i ukusniju “slaninsku ružu”.

Svoje umijeće u pripravljanju iste je pokazao Zdravko Matičević koji je i ove godine predstavljao udrugu i Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi. Na štandu Alumni “FTRR” mogla su se degustirali najbolja Akademska vina Zlatne doline koja su se odlično sljubljivala s tradicionalni slavonskim proizvodima te slaninom koja je bila pripremljena za goste i posjetitelje događaja.

U sklopu događaja  bila je dodjela diploma za 17. županijsko ocjenjivanje vina, 8. međužupanijsko ocjenjivanje vina i 8. ocjenjivanje vina sorte pinot sivi “VINO-KAP” 2024 koje je održano u Kaptolu. Predsjednik Ocjenjivačke komisije je bio Dr.sc. Josip Mesić. Tom prilikom Vinum Academicum je dobio dvije zlatne diplome, Graševina Vinum Academicum 2023, Pinot sivi Kumovo 2022 i tri srebrne diplome, Chardonnay 2021, Cabernet sauvignon 2019, Muškat žuti 2023. Nagrade je primo Blaž Arežina koji je ujedno bio i koordinator aktivnosti Alumni FTRR na manifestaciji.

Izvor: Udruga Alumni „FTRR“