Scena

[FOTO] Agronom otvorio veliki Agro centar u Pleternici

27-03-2024 • 11:57
Rva
Vrijednost investicije je preko 10 milijuna eura uz više od 50 otvorenih radnih mjesta.

Tvrtka Agronom uvjerljivo je najveći poslovni subjekt na području Požeško-slavonske županije. Posljednja velika investicija, vrijedna više od 10 milijuna eura, svečano je otvorena danas u Pleternici. Riječ je o Agro centru u sklopu kojega su maloprodaja, skladište, dorada i silosi.

Za predsjednika Uprave i osnivača Agronoma Darka Aračića bio je to emotivan poslovni trenutak, jer su time završili veliki investicijski ciklus.

„Unazad nekoliko godina investirali smo preko 25 milijuna eura, no ne planiramo stati. Ovo nam je osamdeseta maloprodaja, zaposleno je 53 ljudi, a investicija će u konačnici biti između 10 i 11 milijuna eura. Najave da ćemo dobiti industrijski kolosijek nas raduju i vrlo smo zainteresiranu za tu opciju.“, rekao je Aračić.

Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić dodaje kako je ova velika investicija izuzetno važna za područje cijelog grada Pleternice.

„To su velike brojke o kojima smo donedavno mogli samo sanjati. Čestitam na pothvatu, nadam se da vam je Grad Pleternica pomogao našim mjerama i podrškama u ostvarenju, te stojimo na raspolaganju za sve buduće poduzetničke aktivnosti. Naša nit vodilja je oduvijek da da su poduzetnici i nova radna mjesta prioritet, jer to podiže kvalitetu života naših sugrađana.“, zaključila je Šarić.

Planiranje ovog velikog projekta započelo je još u vrijeme dok je aktualna županica Antonija Jozić bila gradonačelnica Pleternice.

„Čast mi je i zadovoljstvo stajati ovdje i svjedočiti ovom velikom događaju za Pleternicu i Požeško-slavonsku županiju. Sjećam se kad je Agronom kupio zemljište, i kad se razgovaralo o investiciji, govorilo se od 20 do 25 radna mjesta, a danas ih je 53 zaposlenih. Govorilo se o investiciji od 4 milijuna eura, tada velikih 30 milijuna kuna, a danas je to preko 10 milijuna eura. Posebno čestitam na svemu što činite za razvoj poljoprivrede na području Požeško-slavonske i drugih županija, na prijateljskom odnosu s kooperantima i suradnicima, na timu koji je uspješan i ide u nove pobjede. Ovom investicijom i drugima koje vidimo, ulaganje u pleterničku poduzetničku zonu pokazalo se opravdanim.“, izjavila je Jozić.

Nakon uvodnih govora, uslijedilo je otvorenje i obilazak ovog velikog Agro centra, na adresi Ante Starčevića 33, Pleternica.

Fotogalerija