Društvo

Župna crkva sv. Franje Asiškog u Lipiku dobila prilaz za invalide i nemoćne

05-07-2023 • 13:45
Rva
Župna crkva sv. Franje Asiškog u Lipiku nedavno je postala pristupačnija osobama s invaliditetom i nemoćnima zahvaljujući novom prilazu.

Ideja i inicijativa za postavljanjem ove rampe prisutna je već duže vrijeme, čak prije dolaska lipičkog župnika, vlč. Roka Ivanovića, na dužnost. Vrijednost radova iznosila je nešto više od 21.400 €, a financirali su ih sami župljani, lipička župa te Gradska uprava Lipika putem resornog ministarstva. Ovaj projekt predstavlja izvrstan primjer suradnje lokalne zajednice i crkve u stvaranju inkluzivnog okruženja za sve vjernike, prenosi Compas.com.hr.

“Ova inicijativa je nešto što je bilo potrebno i što smo dugo željeli ostvariti. Bogu hvala, ljudi su sada sretni i zadovoljni jer mogu lako pristupiti Crkvi, kao i majke s djecom u kolicima, pacijenti iz Toplica i ostali župljani”, izjavio je vlč. Roko Ivanović, lipički župnik, koji je izrazio zadovoljstvo što su potrebe slabije pokretnih vjernika prepoznate i ostvarene.

Nova rampa za invalide i rukohvati u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog u Lipiku pružaju praktičnu podršku i omogućuju da se vjernici s invaliditetom ili slabijom pokretljivošću osjećaju dobrodošlima i uključenima u vjerske obrede. Ovaj pozitivan korak prema inkluzivnosti svjedoči o otvorenosti i razumijevanju zajednice za potrebe svih svojih članova.

compas.com.hr.