Scena

Županijski Izbor za Miss Hrvatske održat će se u Kutjevu – prijave su otvorene

31-08-2023 • 09:59
Rva
Kako postati Miss Hrvatske u 2023. godini? Postani prvo Miss Požeško-slavonske županije!

Ove godine slavi se svečana trideseta obljetnica najstarijeg i najprestižnijeg izbora ljepote u Hrvatskoj, a koji se na velika vrata vraća nakon stanke prouzrokovane svjetskom pandemijom. Nova Miss Hrvatske birat će se kroz 20 županija, a po prvi puta nakon dugo godina stanke, svoje mjesto u finalu zaslužit će i Miss Hrvatske dijaspore. Neke od aktualnih predstavnica drugih županija već se spremaju za veliko finale koje će se održati krajem studenog u Zagrebu.

”Jako sam sretna što se nakon tri godine pauze vraća i izbor Miss Požeško-slavonske županije i posebno sam sretna što će se po prvi puta izbor održati u prekrasnom gradu Kutjevu na Trgu Graševine. Izbor će se održati 24. rujna s početkom u 20,00 sati, u doba početka berbe grožđa po kome je taj kraj najprepoznatljiviji. Ovim putem zahvalila bih se i gradonačelniku grada Kutjeva Josipu Budimiru na gostoprimstvu i svesrdnoj potpori kao i županici Požeško-slavonske županije Antoniji Jozić što je prepoznala važnost i značenje ovog našeg izbora koji osim ljepote promovira tradiciju i običaje naše prekrasne domovine.” – rekla je Iva Loparić Kontek, vlasnica licence i direktorica izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta.

Zainteresirane djevojke koje žele sudjelovati na izboru za Miss Požeško-slavonske županije moraju biti hrvatske državljanke, neudane i bez djece u dobi od 17 do 27 godina. Potrebno je ispuniti prijavnicu na službenoj web stranici izbora do 11.rujna Dana 12. rujna u Požegi, u Kazališnoj kavani održat će se službeni casting s početkom u 18,00 sati. Na castingu će biti izabrano deset finalistica koje će se boriti za titulu Miss Požeško-slavonske županije za Miss Hrvatske u 2023. godini.