Društvo

Županija nastavlja sa stipendiranjem studenata: Raspisan natječaj za dodjelu 20 stipendija

27-10-2023 • 07:19
Rva
U proračunu su sredstva osigurana za ukupno dvadeset stipendija gdje je naglasak ponovno stavljen na deficitarna zanimanja za koja je predviđen nešto viši iznos, istaknula je županica Jozić.

Raspisan je Natječaj za dodjelu stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja Požeško-slavonske županije. Sredstvima koja su osigurana u proračunu stipendirat će se ukupno 20 studenata i to u tri kategorije.

“I ove akademske godine nastavljamo s poticanjem izvrsnosti studenata s područja Požeško-slavonske županije. U proračunu su sredstva osigurana za ukupno dvadeset stipendija gdje je naglasak ponovno stavljen na deficitarna zanimanja za koja je predviđen nešto viši iznos. Ovakvim modelom želimo potaknuli i svojevrsno nagradili kadar koji nedostaje u institucijama i pravnim osobama na području županije kako bi se naši studenti po završetku studija vratili živjeti i raditi u svoje mjesto.” – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Prva kategorija stipendija usmjerena je studentima koji po završetku studija stječu akademski naziv dr. med., odnosno budućim liječnicima. U kategoriji je predviđeno stipendiranje pet studenata u mjesečnom iznosu od 400,00 eura.

Drugom kategorijom obuhvaćena su deficitarna zanimanja iz STEM područja matematike i fizike. Studenti koji po završetku studija stječu akademske nazive mag. edukacije/mag. matematike i mag. edukacije/mag. fizike mogu ostvariti stipendije u iznosu 230,00 eura te je također predviđeno stipendiranje pet studenata.

Za sve ostale studijske programe predviđeno je deset stipendija u mjesečnom iznosu od 150,00 eura.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. listopada do 30. srpnja u akademskoj godini 2023./2024., u obliku 10 mjesečnih anuiteta, a u razdoblju do upisa apsolventske godine, odnosno do završetka redovitog studija.

Prijave na natječaj dostavljaju se putem Sustava za upravljanje natječajima i provedbom projekata E-prijave.

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave natječaja, odnosno od 26. listopada 2023. do 10. studenog 2023. u 23:59 sati. Natječaj za dodjelu stipendije Požeško-slavonske županije za akademsku godinu 2023./2024. studentima s područja Požeško-slavonske županije dostupan je ovdje.