Gospodarstvo

Zimske službe Komunalca Požega: „Ako bude snijega, sve je spremno“

20-11-2023 • 12:54
Rva
Zimske službe Komunalca Požega su spremne za novu sezonu, snijeg ih ne može iznenaditi.

Još jedna sezona je pred zimskom službom tvrtke Komunalac Požega d.o.o. koja brine o čistoći gradskih prometnica na području grada Požege. Direktor Komunalca Požega d.o.o. Domagoj Lovrić danas je predstavio vozila i istaknuo kako su spremni za snijeg, ukoliko ga bude, te je detaljnije objasnio po kojim prioritetima se čiste prometnice.

„U zimskoj službi imamo osam vozila, od ovih koji su direktno za čišćenje snijega, do dva kombija koja opskrbljuju vozila na terenu s vrećama soli. Imamo 25 radnika, a u 18 dijelova grada Požege čistimo prometnice. Naglasak je kao i svake godine na onim dijelovima na kojima žurne službe počiste prvo, brdske ulice, a zatim se spuštamo prema nizinskim dijelovima.“ – objasnio je direktor Lovrić te dodao kako je dostupan broj telefona na stranicama Komunalca Požega.

„Broj je aktivan svake godine za sve građane koji imaju nekakvih upita ili pritužbi, nadam se da pritužbi neće biti, ali neki dijelovi ako budu preskočeni, neka nas nazovu i tu smo uvijek da očistimo sve ono što nismo. Nadam se da nas snijeg neće iznenaditi ove godine, soli imamo uvijek na stanju, trenutno imamo 111 tona soli, a osim soli imamo i sipinu za one dijelove gdje treba posipati.“ – dodao je Domagoj Lovrić, direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o.