Gospodarstvo

Županijsko natjecanje u oranju – pobjednici Patrik, Ivan i Zdravko

07-09-2023 • 11:51
Rva
Pobjednici su kod ravnjaka Patrik Pilaš, kod premetnjaka Ivan Ivanika, koji će na državno natjecanje, dok je u oranju konjskim plugom pobjednik Zdravko Bičanić.


Na ratarnici nedaleko od Poljoprivredno-prehrambene škole i ove se godine održava 19. Županijsko natjecanje u oranju. Najbolji idu na državno natjecanje koje se ove godine održava u Poreču. Na natjecanje se odazvalo deset natjecatelja koji će pokazati svoja umijeća traktorom, plugovima ravnjakom i premetnjakom, a odazvalo se i nekoliko orača s konjskim plugom. Pobjednici su kod ravnjaka Patrik Pilaš, kod premetnjaka Ivan Ivanika, koji će na državno natjecanje, dok je u oranju konjskim plugom pobjednik Zdravko Bičanić.

Natjecanje orača Požeško-slavonske županije je u organizaciji Udruge orača Požeško-slavonske županije, Poljoprivredno-prehrambene škole Požega na čijoj parceli se natjecanje i održava, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede koja je i pokrovitelj te suorganizatora Požeško-slavonske županije.

Puno sreće i ravnu brazdu svim natjecateljima poželjeli su zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, predstavnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede Ivica Prpić, predstavnik Udruge orača Branko Pilaš te ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Mršo Raić koja je ujedno i otvorila natjecanje.