Društvo

Zanimljivo predavanje o usponu na najviši vrh Sjeverne Amerike

18-01-2023 • 07:30
Rva
U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega bit će održano zanimljivo planinarsko predavanje proslavljenog Franje Kmeta.

U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega, bit će održano zanimljivo planinarsko predavanje proslavljenog Franje Kmeta i to o njegovom usponu na Denali, najviši vrh Sjeverne Amerike. Ovaj uspon je ostvario zajedno sa Stipom Božićem i Marijom Celinićem, proslavljenim hrvatskim alpinistima. Osim ovog vrha Franjo se popeo na mnoge vrhove u Europi, Africi, Južnoj Americi i Aziji te ne zaostaje mnogo za najpoznatijim hrvatskim alpinistima i visokogorcima.

„Pun je iskustava, znanja i cijeli svoj život je posvetio planinama. Radi se o čovjeku s ovih naših slavonskih prostora, naime, rođen je u Slavonskom Brodu trbuhom za kruhom je otišao u Zagreb. Moje višegodišnje poznanstvo i prijateljstvo s njim, dovelo je do realizacije ovog predavanja u našem gradu. Bila bi velika šteta da ga ne upoznate osobno te njegovu ljubav i entuzijazam ne prenesete. Zato Vas pozivam da se odazovete ovom predavanju u srijedu 18. siječnja 2023. godine od 18 sati, u prostorijama Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega, na adresi Republike Hrvatske 1C, Požega, podrum zgrade Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, veća dvorana lijevo.“ – poručio je Višeslav Turković ispred HPD-a Gojzerica Požega.