Društvo

“Zahvalni na suradnji i svemu što se čini kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana”

30-08-2023 • 07:21
Rva
Tradicionalno kao i svake godine upriličen je susret sa predvoditeljem misnih slavlja, rektorom svetišta i župnim vikarom.

Grad Pleternica je kao i svake godine aktivno uključen u pomoć pleterničkoj župi, odnosno Svetištu Gospe od Suza, posebice u danima prije i za vrijeme trajanja Devetnice, kada Pleternicu i njeno Svetište posjeti velik broj ljudi. Tradicionalno kao i svake godine upriličen je susret sa predvoditeljem misnih slavlja, rektorom svetišta i župnim vikarom.

“Zahvaljujem našem dominikancu p. Anti Gavriću koji je naš dragi ovogodišnji i gost i propovjednik na divnim riječima koje čujemo svih ovih dana na našem brijegu Gospe od Suza kao i rektoru svetišta Antunu Ćorkoviću i našem vikaru Luki Čačiću na suradnji koju imamo i svemu što čine kako bi naši posjetitelji osjetili mir i spokoj tokom ovih 9 dana.” – istaknula je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Ćorković je također istaknuo kako je suradnja izvrsna te zahvalio Gradu na svim ovogodišnjim aktivnostima. Puno toga je učinjeno i zato naš brijeg ima jedan poseban značaj u srcima hodočasnika, rekao je.

Ovo je prvi duži posjet patera Gavrića Pleternici, dodao je kako zna puno o Devetnici te da je jednom bio ovdje., No ipak, kada je čovjek duže vremena negdje, dobije širu sliku ljepote okupljanja i zajedništva tokom tih devet dana.