Crna kronika

Vozač (25) s 1,71 promila i bez vozačke dozvole upravljao vozilom

28-12-2023 • 08:31
Rva
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 25-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije

Policijsko izvješće: U četvrtak 28. prosinca 2023. oko 0.15 sati između mjesta Ferovac i Kula, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,71 promila upravljao 25-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 25-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Policijsko izvješće: U srijedu 27. prosinca 2023. oko 11.55 sati u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana, 53-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom, uključivala se u promet vožnjom unazad s kolnog ulaza, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način za ostale sudionike u prometu te je zadnjim desnim dijelom vozila udarila u prednji desni dio parkiranog osobnog automobila, kojeg je prethodno parkirao 35-godišnjak. Navedenoj 53-godišnjakinji je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.