Crna kronika

Vozač (22) pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću pa pobjegao

20-11-2023 • 10:01
Rva
Pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, sletio s kolnika i prouzrokovao štetu, a zatim pobjegao

Policijsko izvješće: U nedjelju 19. studenoga 2023. oko 23.10 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, 22-godišnji vozač je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,61 promil upravljao osobnim automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te je uslijed neprilagođene brzine udario desnim kotačima u betonski rubnik i sletio s kolnika, udario u dvije PVC kante za komunalni otpad, a potom u parkirani osobni automobil u vlasništvu 42-godišnjaka.

Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu kojim je upravljao te su ga oko 23.20 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića zaustavili policijski službenici.

Nadalje, 22-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici sv. Vida.

Držala psa bez nadzora

Policijsko izvješće: U nedjelju 19. studenoga 2023. oko 19.20 sati u mjestu Radovanci, pas u vlasništvu 37-godišnjakinje je istrčao iz otvorenog dvorišta na ulicu te ugrizao 40-godišnjakinju. 37-godišnjakinji je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,44 promila

Policijsko izvješće: U nedjelju 19. studenoga 2023. oko 20.40 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja u prometu je zatečen 24-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,44 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 24-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 90 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio subotu 18. studenoga 2023. oko 16.15 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske gdje su policijski službenici u prometu zatekli 31-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil te pod zabranom za upravljanje vozilima „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 2.840,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.