Crna kronika

Vjekoslav Potočanac osumnjičen i predan pritvorskom nadzorniku

29-12-2023 • 11:53
Rva
Vjekoslav Potočanac osumnjičen za kaznena djela „Nasilje u obitelji“ i "Povreda djetetovih prava"

Vjekoslav Potočanac, v.d predstojnik Županijske službe Požeško-slavonske županije, priveden je jučer zbog nasilja u obitelji, za koje ga je prijavila supruga. Premijer Andrej Plenković je danas potvrdio kako je on razriješen dužnosti. “Obavještavamo da s današnjim danom Vjekoslav Potočanac više nije vršitelj dužnosti predstojnika Županijske službe Požeško-slavonske županije”, priopćili su i iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Vjekoslav Potočanac bi danas trebao dati svoj iskaz pred Općinskim državnim odvjetništvom, a isto će napraviti i njegova supruga.

Hoće li ostati u HDZ-u još nije odlučeno. Predsjednica ŽO HDZ-a Antonija Jozić izjavila je da će pričekati odluku nadležnih pravosudnih tijela.

Policija je u poslijepodnevnim satima javila sljedeće:

“Policijska uprava požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Nasilje u obitelji“ i “Povreda djetetovih prava”.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.

Vodeći računa o zaštiti digniteta žrtve te njenoj zaštiti od sekundarne viktimizacije i stigmatizacije okoline, detalje o načinu počinjenja kaznenog djela i žrtvama nismo u mogućnosti iznositi.”, stoji u priopćenju. 

U poslijepodnevnim satima iskaz je dala supruga osumnjičenog, koju zastupa odvjetnica Ana Čulo, iskusna i uspješna u zastupanju žrtava kaznenih djela te prava žena.

Hoće li za Vjekoslava Potočanca biti određen istražni zatvor bit će poznato tijekom večeri.