Sport

Vito i Tino Vukušić ponavljaju odlične rezultate na prvenstvu Hrvatske!

07-03-2023 • 16:40
Rva
Vito i Tino Vukušić ponavljaju odlične rezultate na prvenstvu Hrvatske!

Proteklog vikenda održane su utrke prvenstva Hrvatske na skijalištu Kupres u Bosni i Hercegovini. Prvi veleslalom u subotu je održan po maglovitom vremenu, ali mali skijaši su hrabrom vožnjom doskijali do novih bodova. Vito Vukušić je u kategoriji U12 zauzeo 4. mjesto s malim zaostatkom za pobjednikom, dok je Tino u kategoriji U10 bio četvrti.

U nedjelju po sunčanom vremenu, ali na stazi koja je bila dosta ledena, Tino i Vito su osvojili 4. i 5. mjesto uz male zaostatke koji su ih dijelili od postolja.

“Dečki odlično treniraju te je napredak u skijanju i rezultatima vidljiv iz utrke u utrku. Vito i Tino inače potječu iz sportske obitelji Pirc, pradjed Tomislav Pirc je bio skijaški trener i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Uz puno odricanja na treninzima, Vito i Tino svoje školske obveze izvršavaju u popodnevnim satima uz pomoć trenera Mislava i trenerice Nataše. Naravno, velika podrška su učiteljice i nastavnici OŠ Antuna Kanižlića u Požegi, Glazbene škole te njihovi prijatelji i roditelji koji šalju zadatke i zadaće. Prvenstvo Hrvatske se nastavlja utrkama u austrijskom Kartitsch-u gdje će se 14. i 15. ožujka voziti 2 veleslaloma i nadamo se dobrom skijanju i osvojenim bodovima za naše dečke.” – poručili su.