Scena

[VIDEO] Serijal “David Skoko: Motor, loza, kuhača” otkriva Zlatnu dolinu

17-10-2023 • 09:58
Rva
U trećoj epizodi nas David Skoko vodi u požešku Zlatnu dolinu – Vallis Aureu.

Chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekima od naših najistaknutijih domaćih vinara – od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te Istre. Kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, i sve to uz autentični šarm i nesputanost jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova, “ribareva sina” Davida Skoke.

Na svom putovanju on nam daje uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput i – kuha.

Prilikom kuhanja koristi lokalne namirnice za zanimljiva jela koja priprema na svom šarmantnom putujućem špaheru na drva. U trećoj epizodi nas David Skoko vodi u požešku Zlatnu dolinu – Vallis Aureu.

Njegov domaćin Vlado Krauthaker proglašen je vinskim vitezom i dvaput je izabran za najboljeg vinara Hrvatske. Radi se o obitelji koja je postavila standarde graševine kakvu danas poznajemo, sorte koja je u nas najzastupljenija, piše u opisu emisije.

U emisiji koja se emitira u srijedu, 18. listopada od 20,15 sati na HRT1, saznat ćemo koja je razlika između kulena i kulenove seke, zašto se ruže sade uz vinograde i kako se vinogradi obrađuju konjima.

Autorice serijala su Inja Korać i Tanja Tušek, a režiju potpisuje Radislav Jovanov Gonzo. Direktor fotografije je Toni Renaud, dok su za montažu zaslužni Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

Najavu za epizodu koja nam dolazi iz Zlatne doline pogledajte u nastavku.

Foto: screenshot