Društvo

Veliko srce članova HPD “Sokolovac” Požega u humanitarnoj akciji

22-12-2023 • 07:39
Rva
Članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega darivali su jednu obitelj s više djece koja se nalazi na području Požeško-slavonske županije, a koja je u potrebi.

Još jednom su članovi Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” Požega pokazali da imaju veliko srce te su povodom nadolazećih blagdana Božića i Nove godine darivali jednu obitelj s više djece koja se nalazi na području Požeško-slavonske županije, a koja je u potrebi.

Već tradicionalno svake godine članovi, njihovi prijatelji i simpatizeri darivaju higijenske potrepštine, prehrambene artikle sol, šećer, brašno te slatkiše i igračke za djecu. Svatko od članova Društva je u skladu sa svojim mogućnosti kupio paket te je isti donio u prostorije HPD-a Sokolovac Požega, Matice hrvatske 13. Osim stvari pojedini članovi su darivali i novčana sredstva.

Nakon velikog i dobro odrađenog posla svi zajedno su prikupljena sredstva i poklone dostavili obitelji.

„Planinarstvo osim što je sreća i zadovoljstvo ujedno je altruizam i čovjekoljublje. Osim osvajanja planinskih vrhova, radnih akcija i brojnih zabava i druženja smisao udruge je pomoć onima kojima to zaista treba kako bi svi zajedno u miru, sreći i veselju dočekali nadolazeće blagdane. Ove godine je bio rekordan broj sudionika ove humanitarne akcije čime se pokazuje sva plemenitost planinarskog pokreta te članova koji njeguju ovakve tradicije.“ – poručili su iz HPD-a Sokolovac Požega