Društvo

Velik dan za školarce i vrtićarce: “Nemojte propustiti naučiti sve što vam učiteljice žele pokazati”

05-09-2023 • 07:08
Rva
Prvi dan škole obilježila su 82 ponosna osmjeha koliko ih je ove godine upisalo prvi razred s područja grada Pleternice

Veselo je bilo u predvorju Osnove škole fra Kaje Adžića u Pleternici na jednom od najvažnijih i najuzbudljivijih dana u životu mnogo djece. Prvi dan škole obilježila su 82 ponosna osmjeha koliko ih je ove godine upisalo prvi razred s područja grada Pleternice.

Grad Pleternica je roditeljima olakšao prve dane polaska njihove djece u prvi razred te je osigurao radne bilježnice kako bi se roditelji što manje brinuli oko školskih potrepština, a što više posvetili svojoj djeci. Također, Vlada Republike Hrvatske je osigurala udžbenike, a Grad je zajedno s Požeško-slavonskom županijom osigurao i dodatne poklone za 82 učenika prvih razreda pleterničke škole, kako matične, tako i područnih škola.

Dobrodošlicu učenicima prvih razreda poželjela je i gradonačelnica Marija Šarić.

“Draga djeco, dobrodošli na prvi dan škole. Želim vam puno sreće u ovoj školskoj godini, puno druženja, radosnih trenutaka i obilje naučenog. Nemojte propustiti naučiti sve što vam učiteljice žele pokazati jer što više znanja imate to ćete više moći napraviti i mijenjati ovaj naš svijet. Nemojte propustiti priliku da se upoznate s drugim razredima, da se družite i zabavljate te stvarate nova prijateljstva.” – rekla je Šarić.

Osim u matičnoj školi u Pleternici, veselo je bilo i u područnim školama gdje su mnogi mališani po prvi puta našli u školskim klupama, a posebno veselo je bilo u područnoj školi u Gradcu gdje je u prvi razred upisan najveći broj učenika, njih 16. Poseban dan nije bio samo za učenike prvih razreda, već i za svu djecu predškolske dobi koja su se po prvi puta našla u vrtiću.

Grad Pleternica konstantno radi na podizanju kvalitete života u Pleternici kroz sufinanciranje rada vrtića, gradski dječji doplatak za svu djecu do 12 godina starosti kao i sufinanciranjem posebnih programa, te kontinuiranu nadogradnju opreme vrtića i prijevoz predškolaraca.

Izvor: pleternica.hr