Sport

Utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu ovog vikenda

11-04-2023 • 08:14
Rva
Utrka se trebala održati, 2. travnja, ali je odgođena zbog loše vremenske prognoze.  

Utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu u organizaciji Moto kluba Požega Promet i pod pokroviteljstvom Grada Požege održat će se u nedjelju, 16. travnja na stazi Villare u Donjim Emovcima. Otvorenje Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu zakazano je za 13,15 sati, a početak prve utrke je u 13,30 sati. Utrka se trebala održati, 2. travnja, ali je odgođena zbog loše vremenske prognoze.  

„Donijeli smo odluku da nećemo ove godine ići u tom terminu, odgađamo ju, ne otkazujemo.“

„Postoji više termina koji su dostupni, moramo vidjeti gdje nama najbolje paše kao organizatorima, ako što kasnije idemo onda ćemo morati polijevati stazu. To je takav sport, mi koji smo na otvorenom smo toga svjesni, nemamo drugu mogućnost i nećemo riskirati. Imamo dosta vozača, neki voze po prvi puta, pa nećemo riskirati da se ozlijede. Cijeli tjedan će biti loše vrijeme, vidjet ćemo što nam nosi ostatak travnja.“ – rekao je tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom”.

Moto klub Požega promet ove godine ima četiri vozača na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u motocrossu, dodao je Jaroš.

„Imamo četiri natjecatelja, Danijel Nikić je mladi vozač koji je sad u nedjelju prvi put vozio utrku, na Slavonskoj ligi, u klasi 65. Osim njega, u klasi 65 imamo i Petra Vučkovića koji je vozio i prošle godine. Imamo Dominika Blaževića u klasi 85 i Deana Milinovića u klasi B-250. To su za sada dečki koji voze, tri juniora, što me izrazito raduje jer bez mladih nema budućnosti ovog sporta.“ – rekao je Zlatko Jaroš.