Sport

Uspjeh požeških skijaša na Croski kupu na Platku

12-02-2023 • 08:01
Rva
Požeški skijaši, braća Vito i Tino Vukušić, članovi skijaškog kluba „Medveščak“ Zagreb, ostvarili su zapažene rezultate na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađih i starijih dječaka

Požeški skijaši, braća Vito i Tino Vukušić, članovi skijaškog kluba „Medveščak“ Zagreb, ostvarili su zapažene rezultate na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađih i starijih dječaka. Natjecanje je održalo 10. i 11. veljače na skijalištu Platak, u konkurenciji 60-ak najboljih hrvatskih skijaša i skijašica godišta 2011.-2014.

Ovo su bile prve utrke za mlade požeške skijaše, jer su Vito i Tino počeli trenirati natjecateljsko skijanje tek ove godine. Iako skijaju od treće godine, ovakav tip natjecanja je za njih nešto potpuno novo. U slalomu u petak osvojili su Tino (7. mjesto) i Vito (8. mjesto). U veleslalomu u subotu Vito je osvojio 9. mjesto, dok je Tino osvojio odlično 2. mjesto i prvo postolje.

Odlični su učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi te uz skijanje Vito trenira nogomet u NK Slavoniji dok Tino trenira košarku u KK Požega. Natjecanje se nastavlja već idući vikend utrkama slaloma i veleslaloma na Sljemenu.