Crna kronika

Uhvatili ga za volanom u centru Požege s gotovo 2 promila alkohola

01-04-2023 • 08:56
Rva
Prenoćio je u policiji

U subotu 1. travnja 2023. oko 0,25 sati u Požegi u Primorskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Smart“, požeških registarskih oznaka, a koji se prethodno nije zaustavio na naredbe policijskih službenika. Nadalje je utvrđeno da je vozilom pod utjecajem alkohola od 0,91 promil upravljao 46-godišnjak.


Nešto kasnije, oko 2 sata u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljao 29-godišnjak.


Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oba vozača su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak 31. ožujka 2023. oko 7.55 sati u Požegi u Ulici svetog Roka, 27-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, nije držala potreban razmak uslijed čega je prednjim dijelom svoga vozila udarila u zadnji dio osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak. Navedenoj 27-godišnjakinji je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.