Učenici odradili pravo malo slavonsko kolinje
Pravo malo slavonsko kolinje odradili su učenici Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi. Naime, učenici zanimanja mesar uz profesora strukovnih predmeta Mateja Bošnjakovića su ovoga tjedna u vanjskom kuharskom praktikumu upriličili pravo malo kolinje. Iz Poljoprivredno-prehrambene škole su posebno naglasili “malo” jer su meso kupili, ali su učenici pripremali raznovrsne mesne proizvode.
Bilo je tu kobasica, pljeskavica, divenica, a mirisi ovih delicija širili su se cijelom Ratarnicom. Osim toga, izradili su i etikete za svoje proizvode s grbom Škole. Ovom vježbom iz Tehnologije zanimanja, profesor Bošnjaković je učenicima želio na pravi način prikazati neke sastavnice tradicionalnog slavonskog kolinja, načine pripreme različitih mesnih prerađevina te nastavni proces učiniti kreativnijim i zabavnijim.