Društvo

Učenici i nastavnici iz Turske, Malte, Grčke i Latvije posjetili RVA

17-03-2023 • 11:12
Rva
Ekonomska škola u Požegi domaćin je druge mobilnosti Erasmus+ projekta Digi-Cul

Ekonomska škola u Požegi domaćin je druge mobilnosti Erasmus+ projekta Digi-Cul. Ovog tjedna ugostili su učenike i nastavnike iz Turske, Malte, Grčke i Latvije. Prvog dana sudionici su predstavili tradicionalna jela zemalja iz kojih dolaze, nakon čega su posjetili Požešku kuću i upoznali grad pomoću mobilne aplikacije Gradskog muzeja Požega.

Utorak su započeli obilaskom Geo info centra Park prirode Papuk, a završili obilaskom Park šume Jankovac i radionicama. U srijedu su gosti poslušali predavanje Ivane Domanović iz Gradskoj muzeja Požega o hrvatskoj hrani u vrijeme Uskrsa, a zatim su sudjelovali u radionici izrade tradicionalnih hrvatskih slastica. Nakon radionice, gosti su imali priliku kušati sve što su pripremili – šape, strojne kekse, langošice, divku i bojana jaja. U drugoj su radionici učenici osmislili nova jela te napisali upute, vizualno predstavili i prezentirali svoje jedinstveno jelo osmišljeno od tradicionalnih sastojaka zemalja sudionica u Digi-Cul Erasmus+ projektu. Jučer su domaćini odveli prijatelje iz projekta na izlet u Zagreb, gdje su posjetili Muzej čokolade Zagreb i obišli grad.

Danas prijepodne sudionici projekta posjetili su Radio Vallis Aurea, gdje su se upoznali s radom medija koji će sljedeće godine obilježiti tri desetljeća postojanja, upoznali se s ulogom medija u lokalnoj zajednici, a neki od njih gostovali su uživo u emisiji „Jutro s Matkom“. Razgovor s učenicima i nastavnicima možete poslušati u emisiji Školsko zvono danas od 16 sati te od 16:30 na Mixcloudu RVA.