Crna kronika

U prometnim nesrećama ozlijeđene četiri osobe

20-12-2023 • 09:12
Rva
Nakon udara došlo je do slijetanja vozila kojim je upravljao 23-godišnjak na travnatu površinu, a potom i prevrtanja u kanal.

Policijsko izvješće: U utorak 19. prosinca 2023. oko 19.05 sati između mjesta Vesela i Blacko, 55-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom, nije držao potreban razmak te je udario prednjim dijelom vozila u zadnji dio zaustavljenog osobnog automobila, kojim je upravljao 46-godišnjak koji je zaustavio vozilo zbog propuštanja vozila iz suprotnog smjera i skretanja ulijevo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 46-godišnji vozač kao i 43-godišnja putnica koja se nalazila u vozilu kojim je upravljao.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 55-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 20.25 sati između mjesta Svetinja i Jakšić, 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, pretjecao je kolonu vozila ispred sebe te prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila kojim je upravljala 46-godišnja vozačica  koja se kretala ispred njega te skretala ulijevo. Nakon udara došlo je do slijetanja vozila kojim je upravljao 23-godišnjak na travnatu površinu, a potom i prevrtanja u kanal.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 46-godišnjakinja kao i 23-godišnjak protiv kojeg slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Dervišaga i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Deževci i Velika.