Crna kronika

U pretrazi stana pronađena marihuana

25-04-2023 • 08:48
Rva
Policijski službenici su temeljem naloga pretražili stan na području Požege u kojem boravi 24-godišnjak.

U ponedjeljak 24. travnja 2023. policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražili stan na području Požege u kojem boravi 24-godišnjak i pronašli oko 100 grama cannabis marihuane i digitalnu vagu. Protiv 24-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Pronašli i dragovoljno predali eksplozivna sredstva i streljivo

U ponedjeljak 24. travnja 2023. na području Požege, 70-godišnjak je prilikom košnje trave na livadi pronašao ručnu bombu.

Istoga dana, na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao četiri okvira za automatsku pušku i 120 komada streljiva. Navedeno streljivo i eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U ponedjeljak 24. travnja 2023. oko 20.15 sati u mjestu Sulkovci, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,70 promila upravljao 32-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 32-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.