Društvo

U akciji markacističke sekcije HPD Sokolovac sudjelovala i djeca OŠ Julija Kempfa

08-05-2023 • 07:15
Rva
Napravili su okruglu markaciju s bijelim srcem u sredini kako bi svim posjetiteljima ove staze odaslali poruku ljubavi prema prirodi i planinarstvu.

U subotu je markacističke sekcija Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega uređivala planinarski put na Papuku oznake 110. Počeli su kod Planinarskog doma Lapjak preko Kaniške glave do područja Loparna, ukupno su uredili 5 km staze. Idućom akcijom nastaviti će uređivati ovaj atraktivan i rado posjećen planinarski put koji su u prethodnoj akciji članovi HPD Sokolovca raščistili od srušenih stabala i granja, dodaju.

Tijekom ove akcije, markacističkoj sekciji pridružili su se mali planinari 4. a razreda Osnovne škole Julija Kempfa s učiteljicom Martinom Hamžik.

„Imali su malu radionicu u prirodi u kojoj su se upoznali s planinarskim oznakama te su i sami pomogli u izradi markacije. Napravili su okruglu markaciju s bijelim srcem u sredini kako bi svim posjetiteljima ove staze odaslali poruku ljubavi prema prirodi i planinarstvu. Mali planinari su ovaj vikend uz svoju učiteljicu i njenog supruga te vodiča HPD Sokolovca Ratimira Čajka i članove ovog društva Silviju Čajka, Nou Čajku, Slavicu Milivoj i Vjekoslava Milevoja na dvodnevnom planinarskom izletu u kojem upoznaju Papuk, a smješteni su u Planinarski dom Lapjak o kome brine HPD Sokolovac.

U subotnjoj akciji markiranja HPD Sokolovca sudjelovali su: Krešimir Bubak, Vesna Matoković, Verica Sinjaković, Željka Krpan-Miler, Dragica Anić i voditeljica sekcije Anita Bubak.