Crna kronika

Tužna vijest – napustio nas je vinar mr.sci.dr. Branko Mihalj

06-05-2023 • 10:46
Rva
Obitelji i prijateljima izražavamo sućut.

U 72. godini života napustio nas je mr.sci.dr. Branko Mihalj, stomatolog i poznati kutjevački vinar. Obitelj Mihalj iz Kutjeva njeguje tradiciju uzgoja grožđa i proizvodnje vina od 1953. godine, a godine 1996. Branko i Elizabeta Mihalj otvaraju obrt. 

Premda nije profesionalni vinar, Mihalj je imao iznimno osjetljiv i precizan osjećaj za arome i okuse. S njim se moglo satima raspravljati o nijansama u bouquetu vrhunskih graševina, pri čemu je naglašavao dva ključna aromatska elementa koji vrhunske kutjevačke graševine čine prepoznatljivima: miris divljih krušaka i miris vinogradarskih bresaka.

Produkt dugogodišnjeg rada i iskustva je Vrhunska graševina, koja je u više navrata ocijenjena zlatnim medaljama. Osim Vrhunske graševine, vinarija Mihalj vrlo uspješno proizvodi i Traminac te Rajnski rizling od bijelih vina, a Cabernet sauvignon, Merlot, Portugizac i Muškat ruža od crvenih vina. Godine 2010. Šampion Vinovite i najbolje bijelo hrvatsko vino je bila graševina berba 2008. Vina s južnih obronaka Krndije, uzgojena na tlu Zlatne doline poznata su po svojoj vrhunskoj kvaliteti. Po svojoj kvaliteti prepoznata su ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. 

Sprovod Branka Mihalja biti će u ponedjeljak 8. svibnja 2023. godine u 16 sati na mjesnom groblju sv. Marka u Kutjevu. Obitelji i prijateljima izražavamo sućut.