Crna kronika

Troje privedenih zbog narušavanja javnog reda i mira i vožnje pod utjecajem alkohola

13-05-2023 • 08:10
Rva
Buran dan za policijske službenike

U petak 12. svibnja 2023. oko 16 sati u Požegi u Njemačkoj ulici u ugostiteljskom objektu, 42-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola vikao i galamio na 59-godišnju djelatnicu koja mu nije htjela poslužiti alkoholno piće jer je u ugostiteljski objekt došao pod vidnim utjecajem alkohola.

Nakon toga su ga u 16.40 sati u Požegi u Njemačkoj ulici, policijski službenici zatekli kako upravlja osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,20 promila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu 12. svibnja 2023. oko 23.15 sati u mjestu Velika u Školskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „KIA“, stranih registarskih oznaka (F), kojim je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao 72-godišnjak. Prilikom postupanja 30-godišnji putnik iz vozila je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 72-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 30-godišnjak uhićen i smješten u posebnu prostorije policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.