Društvo

Treće mjesto za Udrugu informatičara iz Požege

06-06-2023 • 13:55
Rva
Nakon provedenih natjecanja, u Mlađoj dobnoj skupini osvojili su prvo mjesto, a u Starijoj dobnoj skupini drugo mjesto.

Croatian Makers liga je natjecanje iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi koje se u ovoj školskoj godini održala u 4. kola natjecanja, a Institut za razvoj i inovativnost mladih je za najbolje organizirao Supefinale. Natjecale su se ekipe učenika iz cijele Hrvatske, koje su bile podijeljene u 40 regija. Udruga informatičara se natjecali kao Regija Požega. Nakon provedenih natjecanja, u Mlađoj dobnoj skupini osvojili su prvo mjesto, a u Starijoj dobnoj skupini drugo mjesto.

„U Superfinale plasirali su se prvaci regija. U Mlađoj dobnoj skupini ostvarili smo plasman u Superfinale, a od 40 pozvanih ekipa osvojili smo treće mjesto. U Supefinalu za Mlađu dobnu skupinu nastupili su Tom Pirc, Eva Josipović, Tino Vukušić i Stjepan Benić, koji su osvojili treće mjesto koje je u rangu Državnog natjecanja. Čestitke natjecateljima i mentorima Franu Josipoviću, Sanji Grabusin i Ljiljani Miletić koji su s učenicima radili cijelu školsku godinu.“ – poručili su.

Tijekom cijele školske godine za Mlađu dobnu skupinu nastupili su: Tom Pirc, Eva Josipović, Tino Vukušić, Stjepan Benić, Lucija Jamuljak, Mihael Lucijanić, Stjepan Lucijanić, Vigo Škoko Zdelar i Niko Škoko Zdelar. Za Stariju dobnu skupinu tijekom školske godine natjecali su se: Luka Budimir, Branimir Varžak, Matija Josipović, Luka Višaticki, Nika Francuz, Marija Krnjić i Niko Radić.