Sport

Titula u velikom troboju pripala Hrvatskom dragovoljcu iz Brodskog Drenovca!

01-06-2023 • 07:19
Rva
Titula prvaka 2. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske u velikom troboju pripala Hrvatskom dragovoljcu iz Brodskog Drenovca!

Posljednje kolo Županijske nogometne lige Požeško-slavonske donijelo je rasplet troboja za naslov u kojem su svoju nadu u titulu u posljednjih 90 minuta imali Hrvatski dragovoljac, Lipa i Graničar iz Bučja!

Jedini koji je uoči ovog kola imao sve u svojim rukama u borbi za naslov imao je Hrvatski dragovoljac iz Brodskog Drenovca s 29 bodova na kontu, jednim više od Lipe i dva više od Graničara. No, za titulu im je bilo potrebno slavlje na gostovanju u Eminovcima koji su u dvanaest odigranih susreta skupili jedanaest bodova. Hrvatski dragovoljac je do titule prvaka stigao slavljem 3:6. Dva pogotka u slavlju gostiju postigao je Josip Brkić (61′ i 63′), dok su po jedan zgoditak nadodali Matej Babić (10′), Matej Garić (24′), Ivan Dražetić (56′) i Boris Gugić (78′).  Za Eminovce redom su pogađali Dejan Baretić (23′), Danijel Stanić (38′) i Vlado Samardžija (90′)

Uz iščekivanje pozitivnih vijesti iz Eminovaca Lipa s bodom zaostatka za liderom ušla je u posljednje kolo te im je za nadu u titulu nužno trebalo slavlje u susretu s neugodnim gostima BSK Biškupci koji su u prošlom kolu s 3:0 svladali Eminovce i tako došli na 18 osvojenih bodova. Lipa je svoj dio posla odradila slavljem 4:1 te će se na kraju morati zadovoljiti drugim mjestom prvenstvene ljestvice. Pogotke u pobjedi domaćina postigli su Zoran Stanić (2′), Josip Vukić (21′), Mario Vidović (60′) i Antonio Vinković (61′), dok je jedini pogodak za goste iz Biškupaca djelo Kristijana Čolića u 55. minuti susreta.

Treći pretendent za naslov Graničar iz Bučja nakon 3:8 slavlja u Badljevini ostavio je teorijsku nadu za naslov te tako unio dodatnu zanimljivost u posljednjih 90 minuta. S druge strane stajali su im neugodni Sulkovci koji su pobjedom nad Lipom prošlo kolo dodatno zakomplicirali prvenstvo te možda i odlučili borbu za naslov prvaka. U susretu u Bučju pred stotinjak gledatelje mreže se nisu tresle te će se Graničar morati zadovoljiti trećim mjestom prvenstvenog poretka.

Slavonija iz Prekopakre koja je do svoja premijerna tri prvenstvena boda stigla u susretu prije dva tjedna kada su svladali BSK, u posljednjem kolu u domaćem srazu snage je odmjerila s Dinamom iz Badljevine. Gosti su uoči ovog kola zacementirali sedmu poziciju ligaške ljestvice, a u susret su ušli sa sedam osvojenih bodova. Gosti iz Badljevine došli su do slavlja 1:3 do kojeg su ih svojim pogocima doveli Jozo Ilinović (33′), Mario Ilić (68′) i Stipo Šugić (72′), dok je počasni pogodak za Slavoniju djelo Daniela Nožarića u 79. minuti susreta.

Za odigrati je preostao još jedan susret i to 3.6. kada se u zaostalom susretu osmog kola sastaju Dinamo Badljevina i Eminovci.

sportalo.hr