Društvo

Svjetski dan tablice množenja u Osnovnoj školi Dobriša Cesarić

22-11-2023 • 09:36
Rva
Kroz kreativnost, učenje i natjecanje, proveli su mnoge zanimljive aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici od 3. do 7. razreda.

U Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ Požega obilježili su još jedan u nizu Svjetski dan tablice množenja, World Multiplication Day. Ova aktivnost nastala je na inicijativu poljskog matematičara Andrzeja Grabowakog, a za cilj ima popularizirati matematiku. Kako se sam Dan ove godine obilježavao 17. studenog, naše aktivnosti trajale cijeli tjedan, od 13. do 17. studenog 2023. godine.

Kroz kreativnost, učenje i natjecanje, proveli su mnoge zanimljive aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici od 3. do 7. razreda.

Učenici 3. i 4. razreda imali su do sada neviđeno iskustvo. Za njih je to bio novi i zabavan oblik učenja u kojem su ih njihove predavačice, učenice 7. razreda, naučile množiti na prste. Za učenike 5. do 8. razreda, pripremili smo različite edukativne igre u kojima su se svi podsjetili tablice množenja, ali i matematičkih svojstava koja omogućuju lakše računanje.

„U našem projektu kroz cijeli tjedan razredima je vladala zabavna i natjecateljska atmosfera, a najuspješniji učenici u svim razredima dobili su i zanimljivu nagradu  – značku koju su ponosno nosili na svojim majicama.“ – poručili su iz Osnovne škole Dobriša Cesarić.

Predavačice, učenice 7. razreda bile su Iva Marjanović, Korina Perić, Tena Križanović, Iva Grgić, Nera Vujasinović, Nia Barišić. Sudionici su bili razred 3.b i učiteljica Snježana Potočnjak, 3.c razred i učiteljica Irena Ivetić, 3.d razred i učitelj Marijan Grubešić, 4.c razred i učiteljica Suzana Kotrla Glavaš. Učitelji mentori bili su Katarina Kotrla Vidić, Marija Glibo-Čuljak i Ivan Gavrić.

Foto: OŠ Dobriša Cesarić