Gospodarstvo

Suradnja fakulteta iz područja turizma i održivog razvoja Požega-Brežice

27-10-2023 • 07:12
Rva
"Kroz ovakvu suradnju, oba fakulteta teže postići bolje razumijevanje izazova koje donose promjene u obrazovnom sustavu u području turizma i održivog razvoja."

Započeta je međunarodna znanstvena suradnja s Fakulteta za turizem, Univerza v Mariboru i Fakulteta turizma i ruralnog razvoja iz Požege, kroz radni sastanak između dekanice Marjetke Rangus i prodekana za razvoj i poslovanje Berislava Andrlića i Erasmus koordinatora Marka Šostara. Na sastanku su također bili prisutni profesori Marko Koščak i Marko Jurakić.

U planu je suradnja na području zajedničkih znanstvenih istraživanja u području turizma i održivog razvoja, organizacije konferencija, okruglih stolova i panela, izdavačke djelatnosti, komparacije studijskih programa te razmjene studenata i osoblja.

“Kroz ovakvu suradnju, oba fakulteta teže postići bolje razumijevanje izazova koje donose promjene u obrazovnom sustavu u području turizma i održivog razvoja, promičući pritom kvalitetu i znanstvenu izvrsnost.” – poručili su iz Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Požega