Društvo

Studentski izlet na Požešku goru

15-05-2023 • 08:08
Rva
U sklopu programa Tjelesne i zdravstvene kulture, studenti imaju i planinarske aktivnosti koje provode tijekom godine

Studenti Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera iz Osijeka ove subote pohodili su Požešku goru pod stručnim vođenjem Višeslava Turkovića, predsjednika HPD Gojzerica Požega. U sklopu programa Tjelesne i zdravstvene kulture, studenti imaju i planinarske aktivnosti koje provode tijekom godine.

Ovaj puta odredište im je bila Požeška gora, te su se odlučili za stazu od  Vidovaca i Laza, pa hrptom do brda Starac i Pleternice. Tijekom hodnje vrijeme ih je stvarno pomazilo, pošto su mogli uživati u prelijepom sunčanom danu. Usput su obišli starohrvatsku srednjovjekovnu utvrdu, tzv. ”Viškovački grad” i vidikovac na brdu Starac iznad Pleternice. Kod Markotine velike bačve i vidikovca napravili su duži odmor, za uživanje u prelijepim pogledima na Pleternički kraj i Posavinu u daljini. Potom su nastavili dalje i nakon nekoliko sati lagane šetnje spustili su se u grad Pleternicu.

U restoranu Klas, koji se nalazi s druge strane mosta iza ”Muzeja bećarca”, napravili su pauzu za ručak. Ljubazno osoblje poslužilo ih je toplim čobancem i aperitivima, što je dodatno popravilo ”štimung”. Na povratku kući stigla je i dugo očekivana kiša, koju su ”Hvala Bogu!” uspjeli izbjeći. Idući planinarski susret slijedi u jesen, kada se opet čujemo s novim vijestima.

Tekst/Foto: HPD Gojzerica