Društvo

Stipendije Grada Požege: „Ulaganje u vaše obrazovanje je ulaganje u budućnost“

29-12-2023 • 15:08
Rva
Za školsku i akademsku godinu 2023./2024. potpisano je ukupno 35 novih ugovora, od čega je 15 za darovite učenike i 20 za studente.

Odgoj i školovanje djece u današnje vrijeme je izrazito zahtjevno i izazovno, stoga Grad Požega pruža podršku mladim ljudima, studentima i učenicima te njihovim roditeljima. U proračunu Grada Požege za 2024. godinu osigurana su sredstva u iznosu 151 tisuće eura za 89 stipendija za darovite učenike i studente. Za školsku i akademsku godinu 2023./2024. potpisano je ukupno 35 novih ugovora, od čega je 15 za darovite učenike i 20 za studente.

Grad Požega kontinuirano ulaže u svoje najveće bogatstvo – ljude. Dar za svako novorođeno dijete, izgradnja vrtića za povećanje kapaciteta, produženi boravak, organizirano ljetovanje za učenike osnovnih škola u požeškom odmaralištu, planiranje projekta za organizaciju jednosmjenske nastave, ulaganje u sport i rekreaciju djece i mladih samo su neki od načina na koji se nastoji poboljšati kvaliteta života najmlađih sugrađana i njihovih roditelja, istaknula je uvodno pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

„Ulaganje u vaše obrazovanje je ulaganje u budućnost jer vi ćete kreirati budućnost našega grada. Nadamo se da ćete se po završetku studija ovdje vratiti, zasnovati obitelj, živjeti, stvarati, a jednoga dana naš grad nadograditi.“ – rekla je pročelnica Petrović.

Ugovore o stipendiranju uručili su ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić. Čestitke svim stipendistima uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

„Meni je danas osobita čast i zadovoljstvo nakon jednog lijepog događaja, polaganja kamena temeljca za novi dječji vrtić, ovdje biti i na ovom svečanom uručenju stipendija vama koji ste svojim dosadašnjim postignućima u obrazovanju to i zaslužili. Mi vas ne gledamo kao neki trošak za Grad, od vas očekujemo samo jedno – da budete dobri učenici i da budete dobri studenti, a kad jednom završite svoje obrazovanje, da se vratite u Požegu. Da ovdje gdje ulažemo u bolji život na različite načine, pogotovo od najranijeg djetinjstva i dječjih vrtića, pa sve do fakulteta kojeg ćete nadam se uspješno i završiti. Želim vam lijepo i uspješno studiranje, a ova stipendija je samo mala pomoć vašim roditeljima da zajedno s vama do kraja izguraju vaše školovanje.“ – rekao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.