Društvo

Smrt pandemiji, sloboda narodu

11-05-2023 • 12:09
Rva
Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2. Epidemija je u Hrvatskoj proglašena 11. ožujka 2020. godine, kad je WHO proglasila pandemiju. Zavod za javno zdravstvo smatra da će ista biti trajno prisutna u manjem ili većem intenzitetu, koja će se pratiti,  no ona se više ne smatra globalnom opasnošću.

Stožer Civilne zaštite RH je operativno djelovao na sprječavanju bolesti od veljače, nakon čega su aktivirani i županijski stožeri. Državni Stožer CZ donio je 530 odluka, održana je 201 konferencija za medije, a posljednja 531 odluka bit će Odluka o ukidanju nužne epidemiološke mjere korištenja maske za lice.

U roku od 30 dana trebate podnijeti zahtjev za izdavanje istekle osobne iskaznice i drugih dokumenata kojima je istekla valjanost, a mogle su se koristiti tijekom pandemije na području Republihe Hrvatske.