Sport

Službeno je otvoren teren s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije

06-02-2023 • 16:38
Rva
Službeno je otvoren teren s umjetnom travom na stadionu NK Slavonije

Službeno je otvoren teren s umjetnom travom na stadionu Nogometnog kluba Slavonija Požega. Grad Požega financirao je pripremu podloge i infrastrukturu za postavljanje umjetne trave, dok je umjetnu travu donirao Hrvatski nogometni savez. Time je završena jedna faza u projektu kompleksa Nogometnog kluba Slavonija, koji bi osim nove zgrade zapadne tribine trebao imati i novi središnji teren te istočnu tribinu koja je namijenjena za stajanje.

Uz igrače Nogometnog kluba Slavonija, službenom otvorenju prisustvovali su predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić te dopredsjednik županijskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog kluba Slavonija Tomislav Čabraja.

„Veselim se što je ovaj projekt završen, u ovaj objekt je do sada bilo ulagano više kozmetički, nije se puno ulagalo kapitalno. Ovo je jedna od kapitalnih investicija u ovom klubu i ovom gradu. Za dalje se veselimo projektima za tribinu, preporučujemo se Gradu Požegi i Hrvatskom nogometnom savezu da ti projekti uspiju.“ – rekao je Tomislav Čabraja, dopredsjednik županijskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog kluba Slavonija.

Predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić naglasio je kako od ove investicije neće imati koristi samo nogomet na razini županije, već i nogomet na razini države.

„U proteklih 15-ak godina, Hrvatski nogometni savez je na području naše županije investirao u četiri manja terena s umjetnom travom, a danas ćemo svjedočiti otvorenju terena s „normalnim“ nogometnim dimenzijama. Rekao bih da je ovo ne samo hvalevrijedan projekt što se tiče materijalnih sredstava, nego i u sportskom dijelu, gdje će sva ova djeca imati priliku igrati. Siguran sam da će kroz ovu investiciju koristi imati ne samo nogomet na području naše županije, nego i hrvatski nogomet u cjelini.”

“Htio bih se zahvaliti posebno Hrvatskom nogometnom savezu na čelu s predsjednikom Kustićem, koji pomažu nogometu na području naše županije, na puno drugih načina osim ovih hvalevrijednih projekata. Ovdje svjedočimo jednoj devastaciji objekta koja se dogodila prije dvije godine kada nas je zahvatila tuča u Požegi. Znatna materijalna šteta je bila na tim objektima te smo ih sanirali uz značajna sredstva Hrvatskog nogometnog saveza, na tome im se zahvaljujem.” – rekao je Drago Lucić.

Gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić obećao je kako će se svi potruditi da što prije bude izgrađena tribina i završeni radovi na stadionu.

„Kada ovdje ovako stojim i gledam, da nema ovog terena, sve bi djelovalo otužno. Ja sam ovdje preko nekih 50 godina, što s loptom, što bez lopte, sjećam se stare zgrade za koju se još tada pričalo kako ju treba obnoviti i napraviti nove tribine. Prije dvije godine zahvatila nas je tuča koja je malo pripomogla da se odlučimo to srušiti i krenuti u projekt kompletne rekonstrukcije ovog nogometnog centra. Krenuli smo od pomoćnog terena koji predivno izgleda, kao što su mi nogometaši prethodno rekli, ne mogu zamisliti da su do sada bili bez tog terena.”

“Mi ćemo se sa svoje strane truditi napraviti tribinu i glavni stadion te urediti ovaj nogometni centar u Požegi da doista ti mladi ljudi koji vole nogomet, da imaju primjerene uvjete za to. Imamo plan, imamo volju i želju to završiti, to je ono što mogu danas ovdje obećati. Zahvaljujem se igračima koji su bili strpljivi i koji će se morati još malo strpjeti da se ovaj cijeli projekt završi, uvjeren sam da to što smo zamisliti, da možemo napraviti uz pomoć svih vas.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Novi teren s umjetnom travom Nogometnog kluba Slavonija Požega otvorio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

„Posebno pozdravljam ovu dječicu koja je ovdje danas, zbog kojih mi sve ovo i radimo od prvog trenutka kad smo krenuli u investiranje i poboljšanje nogometne infrastrukture. Ovo je 21 teren koji se otvara s umjetnom travom, a drugi teren koji se otvara na području vaše županije nakon onog u Pakracu. Uistinu je nešto prekrasno i veseli me novi teren, vesele me i vaše optimistične riječi kad je u pitanju izgradnja svih potrebnih infrastrukturnih stvari potrebnih za ovaj stadion.”

“Mi kao Savez ćemo apsolutno podržavati sve, to je jedan glavni temelj, a sve to ide od rezultata naše reprezentacije, a možemo reći i rezultata svih uzrasta hrvatskog nogometa. Najbolji uspjesi u povijesti hrvatskog nogometa koje imamo, glavni temelj svega toga su ova dječica, jer svi ti naši igrači od Luke pa dalje, svi su došli iz malih sredina i klubova, a ovo je velika stvar za sve njih zajedno. Hvala svima koji ste sudjelovali u izgradnji ovog prekrasnog terena, naravno investicija je oko 2 milijuna kuna, mislim da je to jako dobro. Vidjeli ste nakon trećeg mjesta koje smo osvojili u Katru, da takvo jedinstvo u državi može stvoriti samo sport i nogomet, mislim da tu svi zajedno moramo ulagati.“ – rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Na samom kraju svečanog dijela, predsjednik Nogometnog kluba Slavonija Tomislav Čabraja uručio je zahvalnice predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i gradonačelniku Požege Željku Glaviću.