Društvo

[FOTO] Školarci obilježili 7. Europski dan jezika

26-09-2023 • 11:27
Rva
Obilježavanje Europskog dana jezika ove godine održava se pod nazivom "Slavimo jezičnu raznolikost kroz pjesmu, stih, ples, igre i kvizove!"

Obilježavanje Europskog dana jezika ove godine održava se pod nazivom “Slavimo jezičnu raznolikost kroz pjesmu, stih, ples, igre i kvizove!”, a u organizaciji Osnovne škole Antuna Kanižlića održan je prigodni program. Šetališna zona u Požegi danas je ispunjena dječjim smijehom, mirisom pečenih kolačića i poslastice iz raznih zemalja te zvucima europskih jezika.

Svoj štand i sudjelovanje u današnjem obilježavanju su osim domaćina Osnovne škole Antuna Kanižlića imali i Ekonomska škola Požega, Obrtnička škola, Tehnička škola, Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Dobriše Cesarića, Osnovna škola Vilima Korajca Kaptol, Osnovna škola Vladimira Nazora Trenkovo, Osnovna škola Fra kaje Adžića Pleternica, Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac, Osnovna škola Stjepana Radića Čaglin, Katolička osnovna škola u Požegi te Glazbena škola Požega. Osim škola, svoj štand su imali i gosti iz Češke koji sudjeluju u Erasmus projektu škole iz Pleternice, predstavnici Helen Doron škole za učenje engleskog jezika te članovi Eko centra Latinovac i njihovi gosti iz raznih zemalja. Voditeljice projekta su učiteljice Osnovne škole Antuna Kanižlića, Jasmina Hajpek i Biljana Marković.

„Imamo izvorne govornike iz Njemačke, Austrije, Francuske, Ukrajine, Španjolske, Češke i Ujedinjenog Kraljevstva – to je prilika da naši učenici razgovaraju s njima i upoznaju se s nekim od svjetskih jezika.“ – rekla je voditeljica projekta, učiteljica Jasminka Hajpek.

Štandove koje su učenici ukrasili posjetila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović uz ravnateljicu Osnovne škole Antuna Kanižlića Renatu Marinić. Učenici su u kratkom uvodnom programu predstavili svoju kreativnost – pjesmom, plesom i recitacijom, a zatim su uslijedili razne radionice kako bi proslavili jezičnu raznolikost.