Društvo

Škola jučer, danas, sutra – Obilježen Dan Osnovne škole Dobriša Cesarić

22-05-2023 • 19:21
Rva
Svoj Dan su prigodnim programom u Gradskom kazalištu Požega obilježili učenici i nastavnici Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ iz Požege.

Svoj Dan su prigodnim programom u Gradskom kazalištu Požega obilježili učenici i nastavnici Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ iz Požege. Učenici su zajedno sa svojim mentorima pripremili lijepi program ispunjen pjesmom, recitacijom i pogledom na školu kakva je bila jučer, kakva je danas i kakva će biti sutra. Svima se na samom početku obratila ravnateljica Lidija Pecko Osnovne škola „Dobriša Cesarić“ Požega. Uz ravnateljicu Pecko i sve nastavnike škole, obilježavanju Dana škole prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, uz ispunjenu kazališnu dvoranu roditelja i svih koji su došli podržati učenike tijekom njihovih priredbi.

„Pripremajući ovaj svečani program u koordinaciji kolegice Vesne Leopoldović i Ivane Marić, odlučili smo pokazati naše bogatstvo – ono na što smo posebno ponosni. Ponosni smo na školu jučer, danas, sutra. Ponosni smo na sve naše bivše generacije učenika, na bivše djelatnike i bivše ravnatelje, na njihov rad. Ponosni smo na današnje generacije učenika, na današnje djelatnike i na njihov rad. Pomalo nas veseli i intrigira što nas čeka u budućnosti.“

„Roditelji, učenici, Grad, naši učitelji – svi drže karike u jednoj suradnji prema uspjehu, a taj uspjeh se mora pohvaliti. Pohvaliti kroz rad na raznim projektima, kroz organizaciju škole koja je bila domaćin raznih županijskih natjecanja, kroz dramski izričaj na njemačkom jeziku. Ponosni smo što naša škola surađuje s udrugama te s drugim školama. Ponosni smo nosioci nagrade Grada Požege. Osnovali smo i učeničku školsku Zadrugu Slap, a u pripremi je i online školski časopis. Postigli smo izvrsne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima, kako napreduju naši talentirani učenici, tako napreduju i naši učitelji. Mogla bih još nabrajati niz aktivnosti i projekata, no to bi trajalo satima. Podržimo naše učenike i mentore koji su uvijek spremni za nove izazove, sretan svima Dan škole!“ – rekla je ravnateljica Lidija Pecko.