Društvo

Roštiljada i biciklijada u Zarilcu – čekamo vas u nedjelju!

24-04-2023 • 13:31
Rva
Prve nedjelje pred Praznik rada u Zarilcu se službeno otvara sezona roštiljanja, a što nas očekuje najavio je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice, gostujući danas u emisiji „Jutro s Matkom“

Prve nedjelje pred Praznik rada u Zarilcu se službeno otvara sezona roštiljanja. Tako će se ove nedjelje okupiti brojni zaljubljenici u prirodu i roštilj na zarilačkom jezeru, a što nas još očekuje najavio je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice, gostujući danas u emisiji „Jutro s Matkom“.

„Ovo je četvrta roštiljada u Zarilcu, da nije bilo pademijske pauze bila bi već šesta. Osim toga, udruga Mladi za mlade Pleternice od 2010. godine organizira Biciklijadu, koju smo spojili sa Roštiljadom u zajedničku priču, da motiviramo ljude na dolazak biciklima u Zarilac.

Jezero u Zarilcu jedinstven je prostor nedaleko od Pleternice, jer asfaltom dođeš u prirodu. Tamo će nas dočekati suorganizator i domaćin Športsko-ribolovno društvo Londža iz Zarilca. Ako posluži vrijeme, očekujemo sudjelovanje pedesetak ekipa.“, najavio je Katić.

Dodaje da se više od pedeset sudionika očekuje i na Biciklijadi, te je pozvao sve da se pridruže na ruti od svega desetak kilometara. Udruga Mladi za mlade Pleternice pripremila je tombolu s biciklom kao glavnom nagradom za najsretnijeg sudionika biciklijade. Polazak je u 11 sati s Trga bećarca u Pleternici, a očekivani dolazak u Zarilac do 12 sati.

„Što se tiče roštiljade, u Zarilcu je okupljanje u 10 sati, kad će ekipe dobiti pakete od 3 kilograma miješanog mesa. Osigurali smo i ugljen, a ekipe trebaju ponijeti svoje roštilje i začine za mariniranje. Početak roštiljanja je u podne, sve do 13 sati kad se uzimaju uzorci mesa. Prijave na Roštiljadu moguće su do srijede na broj 099 274 6297 ili grad@pleternica.hr, a dovoljno je poslati ime i prezime, naziv ekipe i kontakt broj.“, kazao je Katić.

Za najbolje roštilj majstore pripremili su i ove godine tri profesionalna roštilja za prva tri mjesta, te zahvalnice za sve sudionike.  Lovačko društvo Vražjak iz Sesveta će kuhati besplatni čobanac, dok će ribičko društvo ponuditi piće po popularnim cijenama. Za dobru atmosferu pobrinut će se Original bend (ex. Pet tambura), a ako vrijeme posluži, zaplesat će se i veliko zarilačko kolo. Uz sve navedene suorganizatore, manifestacija se organizira uz potporu Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternice.

Cijeli razgovor poslušaj na našem Mixcloud kanalu: