Društvo

Prvi vincelovski pohod: “Priključite nam se u nedjelju – potrebna je samo dobra volja i veselo raspoloženje”

20-01-2023 • 12:46
Rva
Ovogodišnja vincelovska nedjelja Pleterničankama i Pleterničanima donosi novu aktivnost...

Ovogodišnja vincelovska nedjelja Pleterničankama i Pleterničanima donosi novu aktivnost u vidu 1. Zimskog vincelovskog pohoda. Rezultat je to suradnje Hrvatskog planinarskog društva Klikun Pleternica i Turističke zajednice Grada Pleternice, radi se o prvom od 4 ovogodišnja pohoda.

“Svako godišnje doba će obilježiti jedan pohod, a prvi smo odlučili napraviti u povodu blagdana sv. Vinka kad se održavaju proslave u vinogradima. Mi za to imamo naš Starac koji je idealna lokacija te pruža prekrasan pogled na pleterničke vinograde.” – ističe Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Pohod je organiziran poučnom stazom Starac kroz koju će stručno vodstvo planinara Hrvatsko planinarsko društvo Klikun sve okupljene upoznati sa biljnim i životinjskim svijetom ovog područja.

Na Starcu nas čeka osvježenje: čaj, kuhano vino i vincelovske kobasice, a nakon okrijepe oni hrabriji se mogu uputiti do ostataka utvrde Viškovačkog grada. Okupljanje je u 9,30 na parkiralištu kod Tiska, a očekivani dolazak na Starac oko 11 sati. Sama staza nije zahtjevna i pozivamo sve koji žele da nam se priključe jer je potrebna samo dobra volja i veselo raspoloženje – zaključuje Ketović Marjanović.