Kultura

[FOTO] Prva večer 22. Plesokaza – Večer umjetničkih plesnih škola i akademija

04-03-2023 • 09:07
Rva
Prva večer 22. Plesokaza bila je večer umjetničkih plesnih škola i akademija

Jedinstveni međunarodni plesni festival koji se održava od 3. do 5. ožujka, svojim nastupom otvorile su umjetničke plesne škole i akademije. Požeški Plesokaz održava se u organizaciji Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar u Požegi i okupio je više od 500 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 40 plesnih škola, studija i udruga iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost četvrtu godinu zaredom potvrdili su svojim dolaskom predstavnici umjetničkih škola i akademije.

Uz domaćine, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, prvu večer ispunile su polaznice i polaznici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, Umjetničke škole Poreč, Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice, OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežice – Rijeka, Glazbene škole Krško – suvremeni ples (Slovenija), Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje iz Zagreba, Plesnog odjela Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, Škole za suvremeni ples Ane Maletić iz Zagreba i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Festivalski program vodila je kazališna i filmska glumica Ines Bojanić. Uz čestitke Ilijani Lončar na dugogodišnjem kvalitetnom umjetničko-pedagoškom radu. Sudionike 22. Plesokaza prigodnim je riječima pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, koja je ujedno i otvorila Požeški plesokaz.

Druga večer, 4. ožujka rezervirana je za “Večer suvremenog plesa i klasičnog baleta” s 20 koreografija, a potom 5. ožujka na programu je “Večer show, jazz, hip hop i step plesa” sa 17 koreografija. Plesokaz se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Požege i Požeško-slavonske županije. Za sve koji nisu u mogućnosti pratiti Plesokaz uživo, dostupan je live prijenos na YouTube kanalu.

Fotogalerija