Društvo

Prilika za sve: “Djeca s teškoćama u razvoju trebaju podršku 365 dana u godini”

01-12-2023 • 11:28
Rva
Ova lijepa priča traje već devet godina, sve radove izrađuju učenici iz posebnih odjela zajedno sa svojim prijateljima iz redovnih razrednih odjela, s ciljem poticanja suradnje i zajedništva.

Prodajnu izložbu učeničkih radova pod nazivom „Prilika za sve“ već tradicionalno prilikom blagdana organizira Osnovna škola Julija Kempfa. Ova lijepa priča traje već devet godina, sve radove izrađuju učenici iz posebnih odjela zajedno sa svojim prijateljima iz redovnih razrednih odjela, s ciljem poticanja suradnje i zajedništva. Posebno je što cijela ova priča ima humanitarnu svrhu i ravnateljica Kornelija Sabljak naglasila je kako djeca trebaju podršku 365 dana u godini, ali se zahvalila što se podrška vidi posebno prilikom njihovih prodajnih izložbi tijekom ovih dosadašnjih godina.

“Danas na ovim prekrasno uređenim štandovima možete vidjeti sve što su naša djeca s teškoćama u razvoju izradila zajedno sa svojim prijateljima iz razredne i predmetne nastave, a uz podršku svojih učitelja i pomoćnika u nastavi. Vjerujte da im nije im bilo lako, ali uložili su silnu ljubav i kreativnost radeći u sekcijama naše učeničke zadruge „Prilika za sve“. Danas na ovaj poseban dan, kada devetu godinu zaredom obilježavamo naš projekt, svi osjećamo silne emocije i jedno zadovoljstvo te sreću što iz godinu u godinu naš projekt raste. No, ono što želim za jubilarnu, desetu obljetnicu jest da odemo korak naprijed. Drago mi je da ste došli u ovolikom broju, ali ne trebamo podršku samo danas. Naša djeca s teškoćama kojih je trenutno u Školi 88, trebaju podršku svih 365 dana u godini. Zato, molim i apeliram sve, cijelu zajednicu i sve koji mogu pomoći, da se ujedinimo te da za našu desetu obljetnicu budu još bolji uvjeti.“ – rekla je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Prigodnim riječima mališane i sve okupljene pozdravila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, a zatim su uslijedili nastupi učenica posebnog odjela Klare, Samante i Sare s pjesmom Cimet i čaj te učenika 2.a razreda s igrokazom i pjesmom uz tamburašku pratnju nastavnika Nenada Kovačevića. Također su nastupile plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar, inače učenice Osnovne škole Julija Kempfa Lara i Karla, a u glazbenom dijelu programa predstavili su se učenici Glazbene škole Požega, odnosno tamburaški bend uz mentora Sašu Botičkog.

“Drago mi je da sam na ovoj važnoj manifestaciji, na sajmu na kojem imate priliku pokazati svoju kreativnost i vještine. Neka vaši radovi budu poticaj i drugima unatoč preprekama i ograničenjima, uz trud i rad mogu napraviti puno. Čestitam, želim vam da nastavite i dalje razvijati aktivnosti i svoje ideje pretakati u ovakve projekte, prava remek-djela. Te da svi u ovom pronađu poruku da je uvijek potrebno dati priliku jedni drugima.” rekla je pročelnica Maja Petrović.