Društvo

Priključite se programu za promjenu životnog stila “Fitići”

15-09-2023 • 07:36
Rva
Nagrada ovog programa je - Bolje zdravlje i bolji životni stil!

Program promjene životnog stila „FITIĆI“ provodi savjetovalište za promjenu životnog stila Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Početak programa je od 20. rujna i traje do 20. prosinca 2023. godine. Cilj programa je postaviti realan gubitak tjelesne mase i nastojati ga postići do kraja programa, dakle 20. prosinca, uz pridržavanje odabranih promjena životnog stila u najvećoj mogućoj mjeri.

Tko može sudjelovati? Punoljetne osobe koje imaju Indeks tjelesne mase (ITM) viši od 30 kg/m2, želju za unapređenjem zdravlja, prehrambenih navika i navika kretanja. Po ovom pozivu u programu može sudjelovati najviše 20 osoba.

Provjerite ITM – Indeks tjelesne mase ovdje.

Svatko tko želi sudjelovati popunjava prijavnicu na poveznici i dobiva termin za dolazak u Centar zdravlja u Zavodu za javno zdravstvo na adresi Županijska 9, Požega. Sudjelovanje je besplatno. Nakon što se popuni i pošalje prijavnica, osobu će se kontaktirati kako bi se dogovorio termin dolaska. Termini dostupni uz prethodnu narudžbu su od 18.-20.9. (ponedjeljak -srijeda) od 8 do 14 sati.

Prijavljena osoba se važe na vagi InBody 270 te se određuje ITM i procjenjuje je li osoba kandidat za program.

Sve osobe koje ispunjavaju kriterije popunjavaju osobni karton, mjeri se krvni tlak, određuju vrijednosti šećera u krvi iz prsta, dogovaraju se ciljevi i željene promjene životnog stila te dobivaju daljnje upute i drugi termin dolaska u Centar zdravlja.

Nagrada ovog programa je – Bolje zdravlje i bolji životni stil!

Uz druge parametre prati se: gubitak masnog tkiva (%), gubitak tjelesne mase (%), uz mogućnost anonimne usporedbe napretka sudionika. Pratiti napredak dolaskom u Centar zdravlja jednom u tri do četiri tjedna u terminima radnim danom od 7:45-9:30 sati. Svakodnevno unositi podatke o pridržavanju odabranih promjena životnog stila vezano uz prehranu i tjelesnu aktivnost. Svi sudionici odabiru i prate promjenu dvije izabrane prehrambene navike, praćenje konzumacije povrća i voća, unos vode i tjelesnu aktivnost.

Prijavnicu pronađite ovdje, a dodatne informacije na telefon 034/311 563 ili na e-mail javno.zdravstvo.sestra@zjz-pozega.hr