Društvo

Preventivni projekt „Lily“ i najava obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

17-11-2023 • 07:54
Rva
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava požeško-slavonska s partnerima će obilježiti u petak 24. studenoga

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područna služba Požeško-slavonska i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije provodi edukaciju iz vještina samoobrane za žene što je jedna od komponenti  preventivnog projekta „Lily“, kojeg policija s partnerima provodi od 2019.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane vodi gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do kluba Požega uz asistenciju policijskih službenika IJP Požega. Edukacija se provodi u sportskoj dvorani PU požeško-slavonske u Ulici Josipa Runjanina u Požegi u razdoblju od 5. do 23. studenoga, utorkom, četvrtkom i nedjeljom u vremenu od 17.30 do 19 sati.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Policijska uprava požeško-slavonska s partnerima će obilježiti u petak 24. studenoga 2023. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi gdje će biti održana prigodna prezentacija stečenih znanja i vještina iz samoobrane žena koje su sudjelovale na edukaciji tijekom mjeseca studenoga. Uz navedeno prisutnima će se i obratiti i predstavnici PU požeško-slavonske te institucija i udruga koje su sudjelovale u ovom preventivnom projektu.

Izvor: PU požeško-slavonska