Kultura

Pretpremijera nove predstave Gradskog kazališta Požega: „Gostioničarka“

11-10-2023 • 07:49
Ružicu Maurus u ulozi Gostioničarke Ruže gledamo pretpremijerno 19. listopada, rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme!

Prvi premijerni naslov u novoj kazališnoj sezoni Gradskog kazališta Požega je komedija “Gostioničarka” u režiji Davora Svedružića, a na programu je 19., 20. i 21. listopada. Ružicu Maurus u ulozi Gostioničarke Ruže gledamo pretpremijerno 19. listopada s početkom u 20 sati.

O predstavi: U jednom slavonskom gradu sredinom prošlog stoljeća, u malom pansionu skupilo se šaroliko društvo, iz samo njima znanih razloga. Šarmantna vlasnica pansiona, Ruža, svojom vedrinom i zavodljivošću očara sve goste pansiona. Osim jednog! Iznervirana njegovim stavom prema ženama i njoj samoj odluči da će i njega zavesti, samo kako bi mu dokazala da nije imun na ženske čari. U urnebesnom zapletu punom predvidljivih i nepredvidljivih situacija, u izvedbi izvrsnih glumaca, dotičemo se vječne teme muško-ženskih odnosa, ženskih izbora, prava i sloboda; muške zatucanosti, ali i očaranosti ženama. I sve to uz obilje smijeha. Što ne isključuje ukazivanje na probleme svakog društva kada je riječ o ženama i muškarcima. Jer dobra komedija zabavlja, upozorava, uči, osuđuje i opravdava! I donosi neočekivana rješenja.

Cijena ulaznice iznosi 10 EUR / 75,35 kn, dok cijena za studente i umirovljenike iznosi 7 EUR / 52,74 kn. Rezervacije na broj 034/273-161 ili email marketing@gkp.hr. Radno vrijeme blagajne kazališta – srijedom i petkom od 10 do 12 sati, četvrtkom od 15 do 17 sati, te sat vremena prije početka predstave.

Ulogu Gostioničarke Ruže upotpunit će Ružica Maurus. Ostatak glumačke postave su: Marin Klišmanić -Kapetan Lujo Bona, Antonio Jakupčević – Gabor Fösveny Balatoni Gróf., Goran Malus – Gospodin Antun Svinjarević, Lena Medar – Ana, Anabela Sulić – Marijana, Ivan Vukelić – Franjo, Matko Trnačić – Mali.

Adaptacija teksta: Lada Kaštelan
Redatelj: Davor Svedružić
Scenografija i kostimografija: Marita Ćopo
Scenski pokret i koreografija: Maja Huber
Autor glazbe: Tin Tonković
Oblikovanje svjetla: Goran Krmpotić
Ton majstor: Dario Hak
Rekviziterka: Marija Matijanić
Scenski poslovi: Renato Pok
Garderobijerka: Ljiljana Rodić
Produkcija: Gradsko kazalište Požega, listopad 2023.